ShimanoSedonaFI_022255211178_1.jpg
ShimanoSedonaFI_022255211178_2.jpg
alk. 74,90 €
 Valitse kelakoko
 Lisää ostoskoriin
Haspelikela
Shimano Sedona FI on edullisin kela, jossa on Hagane-koneisto. Kelan painopiste on G- Free Body -optimoitu siten, että varsinkin pitkän kalastuspäivän aikana kelan käyttö on jouheampaa kuin perinteisen avokelan. Yhdessä Hagane-koneisto ja G-Free Body tekevät Sedonasta pitkäikäisen ja miellyttävän kalakaverin. Lisäksi kelan ulkonäkö hivelee silmää, joten Sedona tarjoaa parasta laatua hintaluokassaan. 

Shimano Hagane -  Kaikki Shimano-kelat valmistetaan tehtaissa, joiden katolla lukee Shimano. Hagane-ominaisuudet perustuvat Shimanon tehtailla oleviin tuotantovälineisiin ja -tekniikoihin sekä siihen tietotaitoon, joka yhdistää tekniset innovaatiot toimiviksi kalastusvälineiksi. Tämän vuoksi kaikkien Shimano-kelojen omaisuudet ovat olleet lähes mahdottomia kopioida, koska tekniset ominaisuudet perustuvat omassa tehdassalissa olevaan tekniikkaan ja taitoon. Kelan koneiston tehtävä on välittää voima kammesta kelan roottorille mahdollisimman tarkasti ja kitkattomasti, jolloin kelaustuntuma ja -voima ovat parhaimmillaan. Hagane-pääratas on puhdasta, kierrättämätöntä alumiinia. Se on kylmätaottu, koska näin tehty koneiston osa on kestävämpi, jäykempi ja paremmin toimiva kuin valamalla tehty. Lisäksi pääratas on sijoitettu optimaalisesti voiman välitystä sekä kelan painopistettä ajatellen. 

G-Free -runko - Koneiston matopyörä on sijoitettu poikkeuksellisesti päärattaan akselin yläpuolelle, jolloin kelan painopiste on tuotu mahdollisimman lähelle kalastajan vapakättä. Tämän ansiosta erilaiset kalastustilanteissa syntyvät väännöt ja momentit on minimoitu käyttökokemusta parantaen. 

Alumiinista kylmätaottu puola - Alumiinin kylmätaonta on ylivoimainen tekniikka verrattaessa perinteiseen alumiinin valamiseen. Kylmätaonnalla valmistettava kappale on jäykempi ja kevyempi kuin valettu, koska sen molekyylirakenne on erilainen. Shimano-tehtailla käytetään kylmätaontaa mm. kelojen rattaiden ja puolien valmistamiseen. 

AR-C -puola Yksi Shimanon patenteista koskee AR-C -puolan etureunan muotoilua. Sen ansiosta siima lähtee heitettäessä puolalta lähes suoraan ensimmäistä vaparengasta kohti. Näin kelaa lähimpänä olevan vaparenkaan kitka minimoituu eikä vavassa tarvitse olla ylisuurta rengasta. 

Shimano Sedona FI -haspelikelan ominaisuudet:  

  • Hagane-koneisto 
  • G-Free Body 
  • Varispeed II –puolaus 
  • Kylmätaottu, patentoitu A-RC -alumiinipuola 
  • Power Roller 
  • Jyrsitty kampi 
  • XT-7 -runko 
  • 3 x SUS-kuulalaakeri + 1 x RB-erikoislaakeri

MalliKokoPainoVälitysNopeusSiimatilavuusLaakeritJarruteho
Sedona 1000 FI1000215g5,0:168cm/kierros140m / 0,20mm3 x SUS + 1 x RB3kg
Sedona 2500 FI2500245g5,0:173cm/kierros240m / 0,20mm 3 x SUS + 1 x RB4kg
Sedona 3000 FI3000250g5,0:173cm/kierros130m / 0,30mm 3 x SUS + 1 x RB9kg

 

Oletko ostanut tämän tuotteen?

Tuotteen toimituskulut
Nouto Matkahuollosta tai Matkahuollon Pakettipisteistä 0,00 €
Nouto Matkahuollosta 0,00 €
Nouto valitsemastasi postista 0,00 €
Nouto Postin pakettiautomaatista 0,00 €
Nouto myymälästä 0,00 €